Treballant per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

Tool Lab és un projecte que promou un canvi en els models organitzatius i de gestió de les entitats sense ànim de lucre que presten serveis a persones amb discapacitat. Es tracta d'un projecte col·laboratiu que involucra a 10 organitzacions de 4 comunitats autònomes: San Xerome Emiliani, Amipa, Aspaber, EVD-Galicia, Adislan, Algalia, Fundació EDE, IN-RED, Esment i Aproscom Fundació.

TooL Lab neix com a resposta a la necessitat de definir un nou paradigma organitzatiu que permeti combinar la professionalització del sector amb el manteniment de la seva missió social i el desenvolupament de relacions laborals basades en l'autonomia i autogestió dels equips i el benestar de les persones treballadores. La Xarxa Tool Lab es proposa com un laboratori d'estudi, anàlisi, exploració i experimentació conjunta de 5 metodologies i eines de gestió: el paradigma Teal, la metodologia Agile, la Teoria U, la Sociocràcia i Holocràcia i la Comunicació No Violenta. El projecte inclou la realització d'activitats diverses, com formacions i sessions d'aprenentatge vivencial. La primera d'aquestes sessions es va dur a terme a Bilbao i Santander, a través de la visita a la Fundació EDE i al Grup de restauració DeLuz&Cia., pioner en la implementació del paradigma Teal.

Aquesta iniciativa va estar finançada pel Ministeri de Treball i Economia Social amb fons NextGenerationEU en l'última convocatòria del PERTE de l'Economia Social.

participants a la primera sessió d'aprenentatge presencial

logotip de la xarxa Tool Lab